Cătina, un super-aliment

Cătina este cunoscută ca un adevărat miracol pentru sănătate, datorită efectelor sale benefice pe multiple planuri. Astfel, fructele de cătină:

  • fortifică sistemul imunitar
  • tratează probleme gastro-intestinale
  • vindecă infecțiile
  • ajută la menținerea sănătății colonului
  • reduc inflamațiile
  • contribuie la buna funcționare a sistemului nervos
  • scad colesterolul
  • îmbunătățesc circulația limfatică
  • reduc foamea
  • neutralizează efectul radicalilor liberi
  • îmbunătățesc vederea
  • fortifică coloana vertebrală
  • previn și tratează răcelile
  • încetinesc procesul de îmbătrânire.

Fructul de cătină conține un complex de elemente precum:

  • uleiuri complexe (8-12%)
  • proteine (1,2%)
  • beta-caroten (3,5 – 10%)
  • microelemente – fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier
  • vitamine liposolubile – A, E, K, D
  • vitamine hidrosolubile – C, P, F, B1-B9
  • 16 amino-acizi esențiali.

Culmea Fructelor colaborează cu laboratoare universitare și verifică periodic conținutul sucurilor produse. Rezultatele obținute indică faptul că soiurile de cătină cultivate în regiunea Covasna au caracteristici fitochimice superioare față de fructele din aceleași soiuri obținute din alte arii de cultivare. Se poate observa acest lucru atât în gustul deosebit al sucurilor și siropurilor, cât și în efectele benefice asupra sănătății și vitalității celor care le consumă, efecte dovedite prin numeroasele testimoniale primite de la clienții noștri.